Idoubleyou news

Isis (NL)

For bookings please contact
irene@i-doubleyou.com
SUBSCRIBE TO THE
NEWSLETTER

Isis remixt Doe Maar

(Only in Dutch)

De Doe Maar Remixen

Een eerbetoon aan Doe Maar door Kareem Raïhani, Palmbomen, Charles Davos, Arjuna Schiks, San Proper & Isis.

Het is deze maand exact 30 jaar geleden dat Doe Maar het officiële afscheidsconcert heeft gegeven. Een moment om stil te staan bij een van de meest legendarische en beste Nederlandse bands van de 20ste eeuw.  Een moment voor een eerbetoon aan Doe Maar. Onder begeleiding van dj Isis hebben zes uiteenlopende hedendaagse Nederlandse dance producers oude Doe Maar nummers geremixt. De Doe Maar Remixen worden 23 april aanstaande uitgebracht op het label van Isis ‘All is One’.

De Doe Maar Remixen zijn in de loop van de afgelopen vier jaar op speelse wijze ontstaan en langzaam uitgegroeid tot een volwaardig document. De wens van Isis om iets met de muziek van Doe Maar te kunnen doen leefde al veel langer. Isis: ‘Als kind ben ik opgegroeid met de muziek van Doe Maar, mijn ouders hebben alle albums in hun platencollectie, ik heb ze grijs gedraaid.' Op de vraag waarom deze muziek volgens haar door dance producers moest worden geremixt antwoordt ze: 'veel van de muziek van Doe Maar is uiterst dansbaar en tegelijkertijd redelijk tijdloos, maar om een weg te vinden naar de hedendaagse elektronische dansvloer zijn de meeste originele nummers niet gemaakt. Daarnaast is het natuurlijk interessant om te zien wat er gebeurt als je de muziek ten opzichte van de tekst wat meer naar de voorgrond trekt, hierdoor spreken de remixen een groter internationaal publiek aan. Hoe te gek is het wel niet om mensen over de hele wereld op het geluid van Doe Maar uit hun dak te zien gaan?'

Het gedroomde remixproject is uiteindelijk tot stand gekomen na jarenlang mailcontact tussen de oprichter van Doe Maar, Ernst Jansz en (dj) Isis van der Wel.

De Doe Maar Remixen

Kareem Raïhani staat sinds het eind van de jaren 90 bekend om zijn organische mix van stijlen zowel als dj als producer. Als voormalig 'contemporary’ danser weet hij als geen ander de dansvloer te bewegen. Van zijn hand zijn verschillende albums uitgekomen waar etnische muzikale invloeden de boventoon voeren. Kareem is verantwoordelijk voor de remix van ‘Belle Hélène’ en heeft gekozen voor een energievolle dubstep interpretatie van deze klassieker van Doe Maar.    


Palmbomen is het alter ego van Kai Hugo, die zijn muziek heeft uitgebracht op labels als ‘NON Records’ en ‘Kitsuné’. Een van de tracks van zijn debuut album werd afgelopen jaar geselecteerd én geremixt door Soulwax voor hun radiostation in het computerspel ‘Grand Theft Auto V’. Palmbomen staat bekend om zijn eigenzinnige mix van genres als italo disco, 80s house en new wave. Zijn bewerking van het nummer ‘Pa’ wordt dan ook gekenmerkt door een analoog instrumentarium uit die periode.

Arjuna Schiks, de winnaar van ‘Vinylized’ (2007) en ‘Grote Prijsfinalist’ (2008) is nu ongeveer tien jaar actief in de dance scene. Eerder scoorde hij samen met Willy Wartaal van de Jeugd van Tegenwoordig een hit met het nummer ‘Konijntje’, maar als producer staat hij juist bekend om zijn melodieuze geluid. Arjuna Schiks heeft een echte clubtrack gemaakt van het nummer 'Bang'. Waar hij normaal gesproken vooral gebruik maakt van elektronische geluiden heeft hij deze keer een interessante muzikale balans gevonden tussen akoestisch enelektronisch.                                                                                                                                                  

Charles Davos is de artiestennaam van Jasper Lowik. Hij maakte ooit deel uit van het producersduo Rauwkost, maar treedt tegenwoordig solo op als Charles Davos. Daarnaast is hij initiatiefnemer van het live improvisatie project Dialogue, een 10 koppige live jam waarbij diverse zowel elektronisch als akoestisch georiënteerde muzikanten samen optreden. Charles Davos komt met de opmerkelijke keuze om het nummer ‘Hé Hé’ te remixen dat op het allereerste album van Doe Maar verscheen. Zijn remix is een warme dansvloer groove geworden waarin house, disco en reggae elkaar ontmoeten.

San Proper draait al sinds de jaren 90 mee in het Nederlandse dj circuit. Sinds de millenniumwissel vliegt hij als dj en producer de hele wereld over. Zijn geluid kenmerkt zich het best als bovengemiddeld akoestisch voor dance begrippen. Van zijn hand zijn twee remixen in dit project, waarvan hij de ‘Netherweed’ remix samen met Isis componeerde en produceerde. Zowel de ‘DoeMaarNetAlsofProperNoseBleedMix’ als de ‘Netherweed’ versie zijn laidback en dubby remixen geworden.

Isis is sinds het begin van de jaren 90 wereldwijd succesvol actief als dj en producer en is de grondlegger van dit project. Drie van haar mixalbums behaalden de top tien in nationale hitlijst. Isis van der Wel is de oprichtster van het muzieklabel ‘All is One’ waarop ‘De Doe Maar Remixen’ zullen worden uitgebracht.

‘De Doe Maar Remixen’ zijn gemasterd in de Red Bull Studio's te Amsterdam en worden woensdag 23 april 2014 op het muzieklabel ‘All is One’ uitgebracht en zijn digitaal verkrijgbaar via o.a. Beatport Itunes en Spotify.IDOUBLEYOU wish you a happy new year! Check out the tour dates of 25 years of quazar 2016/2017 (more dates tbc) As a part of the 25th anniversary tour; quazar will perform at 25 years of quazar hosted by history of house @ tivoli de helling this month
©2020 iDOUBLEYOU A WWWANTED WEBSITE