Idoubleyou news

QUAZAR (live)

For bookings please contact
irene@i-doubleyou.com
SUBSCRIBE TO THE
NEWSLETTER

25 years of quazar welcome to the future special

‘Wow, what a long, strange trip it’s been.’

 

Afgelopen lente was het 25 jaar geleden dat de wereld voor het eerst kennis maakte met QUAZAR. De Amsterdamse house- en techno-pioniers, die zojuist een eerste wereldhit hadden gescoord met ‘The Seven Stars’, maakten hun live debuut tijdens de roemruchte Atmosphere-tour - een door Nederland rondreizend partycircus met naast QUAZAR ook de groepen Eton Crop en Surkus.

De QUAZAR-sound vond zijn inspiratie in Chicago house en acid, Detroit-techno en de unieke, bruisende vibe van de eerste Hollandse houseparty’s – van de RoXY en Mazzo tot de illegale feesten in het Amsterdamse havengebied. Het was een sound die resoneerde met de hele wereld, zodat de Quazar releases populair werden bij internationale grootheden als Laurent Garnier, Sven Väth, Darren Emerson, Dave Angel, Colin Dale, Jeff Mills en andere Detroit-dj’s.

Maar ook live groeide QUAZAR al snel uit tot een van de bijzonderste acts van de nieuwe scene, zoals de groep bewees tijdens het hoogtepunt van de Atmosphere tour van ’91: het optreden in een uitverkocht Paradiso. Sindsdien zou de groep regelmatig terugkeren in de Amsterdamse poptempel. Zo gaf ze hier vanaf 1993 eigen feesten, WELCOME TO THE FUTURE, die uitgroeiden tot een begrip dankzij legendarische nachten met artiesten als Underworld, Speedy J, Ken Ishii, Slam, Derrick May, Tom Middleton en vele anderen.

Na negen jaar feesten in Paradiso, verhuisde WTTF in de nieuwe eeuw naar Studio 80. Gelijktijdig groeide het uit tot een festival van formaat, dat jaarlijks wordt gehouden in natuurgebied het Twiske bij Landsmeer en inmiddels zo’n 25-duizend bezoekers trekt.

 

Maar op zaterdag 1 oktober keert WELCOME TO THE FUTURE voor een speciale editie eenmalig terug in Paradiso, om aldaar het 25-jarige jubileum van QUAZAR te vieren. Een uitgelezen kans voor iedereen om de meeslepende, extatische vibe van de originele feesten in Paradiso nog eenmaal te ondergaan of - voor de nieuwe generatie -  om die eindelijk een keer te kunnen meemaken. 

Het gezelschap rond Gert van Veen zal ook alles uit de kast halen om het een extra bijzonder feest te maken. Zo staat, voor het eerst sinds 1993, zangeres FARIDA MERVILLE met de groep op het podium - in classics als ‘Fast forward into the future’, ‘Last train to paradise’, ‘Change for the better’ en ‘Break away’. Voor deze speciale gelegenheid is een extra grote podiumband samengesteld met vele oude bekenden, onder wie ook danseres SOPHIA SINTOS, nog even wild en energiek als in de 90’s, en andere bandleden die in de afgelopen 25 jaar deel uitmaakten van QUAZAR, zoals MC STRETCH, NIGEL COUGHLAN, danseres JANTIENE MAIER en producer JOBEZ.

25 YEARS OF QUAZAR wordt een ware celebration met vele muzikale vrienden en bondgenoten die de groep in de afgelopen 25 jaar maakte. Met natuurlijk ook – in de grote zaal - de befaamde techno-DJ SHINEDOE (in de eerste jaren danseres bij Quazar) en DJ STEVE RACHMAD, al 25 jaar een van de grote helden van de Amsterdamse techno.

Verdeeld over drie zalen – main, bovenzaal en basement - staan er al met al zo’n 14 artiesten op deze speciale Welcome to the Future. Met verder ook ETON CROP live, de groep waarmee Quazar de Atmosphere tour uit ’91 maakte, naast Welcome to the Future residents als ANONYM, DORINE DORADO, JULIEN CHAPTAL, SPACEANDTIME, KID CULTURE en DANIEL SANCHEZ. De basement staat helemaal in het teken van classix, met Mazzo-dj’s PAUL JAY en CELLIE naast JP en DANO –vrienden van way back, die allemaal een rol speelden in de geschiedenis van QUAZAR en de bruisende Amsterdamse scene in de 90’s hielpen vormgeven.

 

25 YEARS OF QUAZAR

saturday 1 October 2016

Paradiso, Amsterdam

23:30 – 05:00

 

early birds: 17,50 + Paradiso lidmaatschap

regular: 20,- + Paradiso lidmaatschap

door: 22,50 + Paradiso lidmaatschap

 

 

 

 

 IDOUBLEYOU wish you a happy new year! Check out the tour dates of 25 years of quazar 2016/2017 (more dates tbc) As a part of the 25th anniversary tour; quazar will perform at 25 years of quazar hosted by history of house @ tivoli de helling this month
©2020 iDOUBLEYOU A WWWANTED WEBSITE